UPD Нажаль із-за карантину захід переносится на листопад!
Запрошуємо на щорічний кулінарний конкурс BBQ 2021 в ОНАХТ!
УМОВИ ПРОВЕДЕННЯ КУЛІНАРНОГО КОНКУРСУ «БАРБЕКЮ 2021»
в Одеській національній академії харчових технологій 02.10.2021
ЗАСНОВНИК ТА ОРГАНІЗАТОР КОНКУРСУ: ОНАХТ (www.ontu.edu.ua)
УЧАСНИКИ КОНКУРСУ: Конкурс проводиться серед студентів 2-5 курсів профільних навчальних закладів за попередньою реєстрацією організатором. Участь у конкурсі безкоштовна.
МІСЦЕ ТА ЧАС ПРОВЕДЕННЯ: внутрішній двір Одеської національної академії харчових технологій, м. Одеса, вул. Канатна, 112, 2 жовтня 2021 об 1100.
НОМІНАЦІЇ КОНКУРСУ ТА ЧАС ПРОВЕДЕННЯ: Заявки приймаються до 30 вересня 2021 р.
із обов’язковою реєстрацією (див. анкету в самому низу цієї сторінки)
Гран-прі на звання «Краща страва з м’яса на мангалі» та «Краща страва з риби та морепродуктів на мангалі» (команда кухарів з 3 осіб): 2 жовтня 2021 р. 11.00-17.00 на шоу-майданчику у внутрішньому дворі ОНАХТ.
ЖУРІ ТА ОЦІНЮВАННЯ: Роботу учасників оцінює журі, яке складається з висококваліфікованих експертів, професійних кухарів та рестораторів м. Одеса. Конкурсні зразки оцінюють за критеріями: презентація (подача та дизайн) — 25 балів, складність роботи — 25 балів, смак — 25 балів, оригінальність страви — 25 балів. Максимальна кількість балів — 100. Переможець визначається за сумою балів у кожній із номінацій. Рішення журі приймає конфіденційно, яке не підлягає оскарженню. Результати роботи журі оголошують публічно на урочистій церемонії нагородження.
НАГОРОДЖЕННЯ: Почесні грамоти, дипломи, кубки та подарунки від спонсорів конкурсу. Всі конкурсанти повинні бути присутні на церемонії нагородження в професійній формі. Особиста присутність для отримання нагороди є ОБОВ’ЯЗКОВОЮ!
ОСНОВНІ ВИМОГИ ДО КОНКУРСНОЇ СТРАВИ:
• До участі допускаються лише команди з 3 осіб. Кожна команда має обрати капітана, який презентує страву журі.
• Кожна команда може брати участь лише в одній номінації:
- Страва на мангалі з м’яса (свинина, птиця, баранина, кролик, яловичина та ін.)
- Страва на мангалі з риби чи морепродуктів
• На приготування та презентацію надається 90 хв.
• Всі страви, соуси, гарніри та декор готуються на робочому місці конкурсантів. Не дозволяється робити заготовки у лабораторії ОНАХТ чи заздалегідь за межами ОНАХТ. Маринування, нарізання, обчищення н/ф та елементи декору страв також слід робити лише в період конкурсних змагань.
ОСНОВНІ ВИМОГИ ДО УЧАСНИКІВ:
1. Учасники зобов’язані виступати в професійному одязі (куртка, ковпак, фартук).
2. Кожний учасник зобов’язаний мати санітарну книжку, сертифікати та свідоцтва якості на продукти харчування та напої, які використовуються для приготування конкурсних страв.
3. Кожний учасник самостійно забезпечує себе засобами індивідуального захисту під час COVID-19 (масками або респіраторами, одноразовими рукавичками, дезінфекційними засобами).
4. Кодекс честі — конкурсант зобов’язується — надати журі конкурсу гарантії, що їх роботи виконані без сторонньої допомоги і в рамках чесної конкуренції.
5. «Безпека» (зберігання страв): всі необхідні заходи із належного зберігання страв, заготовок, обладнання, дотримання санітарних вимог і т. ін. будуть забезпеченні, однак Організатори не несуть відповідальності за будь-які втрати чи пошкодження експонатів, страв і обладнання чи за особисті речі учасників.
6. Зняття експонатів (страв): Організатори зберігають за собою право зняти з конкурсу експонати, що не відповідають санітарно-гігієнічним нормам чи були виготовленні із порушенням цих норм. Учасникам та супровідним особам забороняється самостійно знімати експонати та конкурсні страви без відповідного дозволу ЖУРІ чи членів оргкомітету конкурсу. Презентаційні зразки можуть бути передані на повторне оцінювання журі конкурсу.
ПРОДУКТИ ТА ІНВЕНТАР:
- Продукти для приготування забезпечують конкурсанти.
- Мангал, інвентар та дрібний посуд, прилади для сервіровки (декору) та подачі учасники приносять із собою. Для декорування дозволяється використовувати лише підготовлені відповідно природні матеріали. Учасники використовують свій власний посуд для подачі страв (без логотипу!!).
- Якщо команді потрібен додатковий інвентар, посуд та інше, слід заздалегідь замовити все це в лабораторіях кулінарного мистецтва ОНАХТ на своїй кафедрі.
- НЕ ДОЗВОЛЯЄТЬСЯ використовувати напівфабрикати.
- НЕ ДОЗВАЛІЄТЬСЯ використовувати мангали габаритами більше 1х1х1 метр (ДхГхВ)
- Робочі місця конкурсантів: робочі столи (2 шт.) надаються організаторами. Мангали, весь інвентар, воду та інше конкурсанти забезпечують самостійно. Для презентації всіх конкурсних робіт надається демонстраційний стіл.
- Організатори не несуть відповідальності за збитки отримані в наслідок пошкодження чи інших форс-мажорів пов’язаних із інвентарем конкурсантів.
ПРАВИЛА УЧАСТІ В ПРАКТИЧНИХ ЗМАГАННЯХ:
1. Учасники змагання зобов’язані зареєструвати свою присутність на території проведення конкурсу не пізніше ніж за годину до початку практичного змагання.
2. Час відведений на приготування є чітко обмежений, за перевищення встановленого ліміту часу з учасника можуть бути зняті штрафні бали.
3. Все обладнання та інгредієнти, продукти повинні бути підготовлені на робочому місці за 10 хв. до початку змагань. Через 10 хв. після закінчення робочого часу робоче місце повинне бути прибране. У випадку, якщо команда-учасник не прибрала робоче місце за визначений час, з нього знімають бали або дискваліфікують.
4. Страви, приготовані публічно для презентації повинні бути розташовані на демонстраційному столі. Команда повинна надати технологічну картку на страву організаторам не пізніше 1 жовтня 2021 р.
5. Кожна команда повинна приготувати по 3 порції страви (1 шт. – для презентаційного столу, 2 шт. – для журі).
ДЛЯ УЧАСТІ У КОНКУРСІ:
Заповнити анкету до 30 вересня 2021 року та надіслати технологічну картку на страви fedosova2008@gmail.com
Питання по реєстрації та умовам участі команд:
+380673186595 Катерина Сергіївна Федосова