Навчально-науковий інститут готельно-ресторанного і туристичного бізнесу та енології ім. О.О. Преображенського має дуже плідні стосунки із представниками бізнесу та роботодавцями у сфері готельно-ресторанного бізнесу:
Викладачі інституту є членами багатьох професійних асоціацій та організацій, де вони мають можливість знайомитися та спілкуватися із представниками бізнесу (асоціація шеф-кухарів півдня України, міжнародна організація “La Foundation por la Formation Hoteliere”, ГО «Фундація розвитку гостинності» та інші.
Роботодавці приймають активну участь в регулярних Ярмарках вакансій та різних тематичних заходах ННІ ГРіТБтаЕ (фестиваль BBQ, кулінарні конкурси ОНТУ, є членами ДЕК при захисті кваліфікаційних робіт бакалаврів та магістрів, тощо).
Науково-педагогічний склад кафедр інституту – це сучасні “практики” та відомі ресторатори Одеси.
Представники бізнесу регулярно проводять відкриті лекції та майстер-класи для здобувачів освіти інституту.
Неодноразово було проведено фокус-групи, круглі столи та онлайн опитування із представниками бізнесу на тему «Покращення якості навчання». За результатами опитування здобувачів та випускників 75% працюють за спеціальністю у сфері готельно-ресторанного бізнесу (60% почали працювати за спеціальністю вже з 2-го курсу начання в інституті та університеті).
Однією з найбільших переваг навчання за осівтніми програмами інституту можна вважати налагоджені стосунки та співпрацю із представниками бізнесу. Вже з перших курсів студенти мають змогу регулярно відвідувати практичні екскурсії до відомих ресторанів та готелів Одеси, знайомитись із їх роботою та керівництвом. З іншої сторони представники бізнесу регулярно проводять відкриті лекції для студентів факультету (2-3 рази на місяць). Деякі з них навіть організували та провели персональні практичні курси для самих зацікавлених студентів. Після таких зустрічей всі бажаючі студенти мають можливість пройти стажування у роботодавців.
Відкрита лекція “Як відкрити ресторан та масштабувати бізнес” Олексія Леонова (Slow Piggy, Pizza&Grill та інші)
Авторський практичний курс “Як відкрити ресторан” Даніеля Салєма (Амстердам, Central Bar, Bourbon та інші)
Семінар на тему “Hotel operations, tactics and strategy” від Dr. Mitja Petelin (Višja strokovna škola za gostinstvo in turizem Maribor)
Семінар на тему “Food tourism: trends and developments” від Dr Elizabeth M. Ineson (Manchester Metropolitan University)
Екскурсія до готельно-ресторанного комплексу “Атлантік”
Екскурсія до “Hotel de Paris”
Екскурсія до кафе #Hungry
—————————————————————————
Архів відкритих лекцій
————————————————
Запис лекції можна передивитись за посиланням – https://youtu.be/siUdJwh-Tec
————————————————————————————————————————-
Запис лекції можна передивитись за посиланням – https://youtu.be/MxAwSagi-Lc
Запис лекції Максима Зоріна у Youtube – дивитись